В НАБУ прокоментували обшуки в адвокатських компаніях

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в адвокатів із метою встановлення їхньої причетності до справи Онищенка.

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в двох адвокатських компаніях та в трьох юристів за місцем проживання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

В Бюро повідомили, що метою цих обшуків є отримання доказів, що доводять або спростовують причетність адвокатів до конвертації коштів, здобутих внаслідок реалізації «газової схеми» народного депутата Олександра Онищенка.

В ГПУ розповіли, що зроблять з Онищенком після того, як Рада розв’язала їм рукиОнищенка можна притягнути до відповідальності заочно та конфіскувати все його майно, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

«Обшуки санкціоновані відповідними ухвалами суду, що були надані 4 липня 2016 року, й проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», – зазначили в НАБУ й додали, що ці ухвали було винесено з дотриманням чинного законодавства України.

Прес-служба Бюро наголошує, що детективи НАБУ діють виключно в рамках чинного законодавства. Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, народні депутати України сьогодні проголосували за зняття недоторканності та дозвіл на арешт нардепа Олександра Онищенка, головного фігуранта справи про розкрадання в ПАТ «Укргазвидобування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: