Луценко заявив про затримання членів ОЗУ з видобутку бурштину

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про затримання членів злочинного угруповання з видобутку бурштину.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про затримання 5 членів злочинного угруповання з незаконного видобутку та реалізації бурштину.

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив на брифінгу вчора ввечері.

«Зараз відбуваються по всій території понад 100 обшуків. На цей момент затримані четверо, суд винесе рішення про запобіжний захід у встановлений законом термін. Сьогоднішня акція – це ліквідація лише одного з великих мафіозних утворень, які виникли на території Рівненщини, Волині, Житомирщини. Це перший крок, але досить серйозний, безумовно. Це не означає, що відзавтра всі помпи зупиняться, а камені перестануть красти, але, тим не менш, це серйозний удар по одному з організованих злочинних угруповань у цій країні», – сказав генпрокурор.

Він додав, що до діяльності цього угруповання були причетні працівники СБУ, прокуратури, МВС, органів місцевої влади. Пізніше він заявив про затримання п'ятого члена ОЗУ.

Генпрокурор також висловив надію, що Верховна Рада ухвалить закон, яким узаконить і врегулює видобуток бурштину в Україні.

Заступник Луценка, головний військовий прокурор Анатолій Матіос своєю чергою додав, що спецтранспортом Нацгвардії підозрювані направлені до Києва. «Одна з основних фінансових «кишень» цієї схеми сьогодні перебуває в Києві. Проводив дуже складні, комерційно привабливі для хабарників переговори про створення філії цього злочинного угруповання в Києві. Він затриманий працівниками СБУ безпосередньо після укладення відповідних незаконних угод», – повідомив Матіос.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу в Києві заявив, що затриманий у Києві лідер кримінального угруповання Ушатов здійснював розвід, оплату, збір бурштину. «Це кримінальні чорнороби цієї схеми. А очолюють цю схему рівненські правоохоронці. Це загальний конгломерат, який добре працює в спайці з кримінальним світом», – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: