Довибори-2016: імовірні претенденти на перемогу в 183 окрузі

Читать на русском

17 липня в 183 одномандатному виборчому окрузі міста Херсон пройдуть проміжні вибори до Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ймовірних кандидатів на отримання мандата в цьому окрузі.

На нашу думку, головними претендентами на перемогу є самовисуванець Ілля Кива, Андрій Путілов («Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Юрій Одарченко («Батьківщина»).

Найбільші шанси на перемогу має кандидат від пропрезидентської партії Андрій Путілов, який у 2012 році перемагав у цьому ж окрузі, набравши 39,49% голосів. Зараз він працює на посаді голови обласної ради Херсонської області, й знаючи передвиборчий процес в Україні, не варто виключати, що Путілов використовуватиме адміністративний ресурс. Крім того, кандидату від «БПП» допоможе його батько Станіслав Путілов, який у 2014 році очолював передвиборчий штаб Петра Порошенка на президентських виборах.

Непогані шанси має й кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко. Хоча він і балотується в 183 окрузі вперше, до цього Одарченко був головою Херсонської облдержадміністрації. Крім того, не варто забувати й про підтримку лідера партії Юлії Тимошенко, яка може допомогти як фінансово, так і політичними зв'язками.

Найбільш одіозною є кандидатура самовисуванця Іллі Киви, який раніше обіймав посади заступника начальника МВС у Херсонській області та керівника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України. Днями на Іллю Киву здійснили «замах», а прес-служба МВС як ніколи оперативно, серед ночі з неділі на понеділок, написала про це новину, прикріпивши фотографії з місця подій. За словами члена комісії з відбору до Нацполіції Романа Синіцина, МВС стало таким собі «бек-офісом» передвиборчого штабу Киви, а очолив його керівник прес-служби МВС Артем Шевченко.

Крім того, не варто забувати, що в червні цього року самовисуванець проводив спільні акції з нардепом від «БПП» Іваном Вінником і мером Херсона Володимиром Миколаєнком, які можуть підтримати передвиборчу кампанію Киви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: