«Газові схеми» Онищенка: хто є головним фігурантом справи?

Читать на русском
Василь Моканполітолог

«Народний фронт» наполягає на ухваленні законопроекту про конфіскацію майна без рішення суду, який насправді порушує права людини та критикується європейськими інституціями.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи заяву лідера «Народного фронту» Максима Бурбака про те, що фракція не голосуватиме за зняття недоторканності з Онищенка, поки ВР не ухвалить закон про спецконфіскацію.

«Певною мірою законопроект можна вважати навіть антиконституційним. Але зараз під ідеєю про допомогу українській армії та зміцнення обороноздатності можуть приховуватись особисті інтереси певних представників «НФ», оскільки так звана ідея повернення грошей режиму Януковича може бути використана як додаткове джерело заробітку», – розповідає Мокан.

«Не випадково саме комітет Пашинського зробили профільним», – зауважив експерт.

НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо «справи Онищенка»НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо досудового розслідування «газових схем», до яких може бути причетним нардеп Олександр Онищенко.

За його словами, є прямий інтерес фракції «НФ», яка поставила в залежність від ухвалення цього законопроекту свої подальші голосування, в тому числі щодо зняття недоторканності з Онищенка, але у такому вигляді закон навряд чи буде ухвалено.

На його переконання, навколо цих питань зараз відбувається політична гра.

«У справі Онищенка є бажання не стільки боротися з корупцією, скільки це стало частиною багатоходівки навколо теми тарифів та газових питань, з розрахунком на те, що в майбутньому це вдарить рикошетом по лідеру фракції «Батьківщини», – пояснює політичний експерт.

На його думку, цілком імовірно, що в майбутньому прямий зв'язок Тимошенко з Онищенком зможуть використати з тезами про те, що представники «Батьківщини» сприяли обкраданню держави.

«Політичний підтекст у цій справі є, а головним фігурантом тут є навіть не Онищенко, який поводить себе занадто спокійно як на людину, якій загрожує 12 років, а Тимошенко, яка створює основну конкуренцію для провладної партії», – проаналізував ситуацію Василь Мокан.

Нагадаємо, 17 червня подання про зняття недоторканності з нардепа Олександра Онищенка було зареєстровано в парламенті. Сам Онищенко заявляє, що з 5 серпня він візьме участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: