Експерт розповів, які санкції ЄС виснажать російську економіку

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Саме міжнародні економічні санкції призупинили війну, яку Росія розв'язала проти України на тій стадії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, аналізуючи рішення про продовження санкцій проти РФ.

«Якби не було санкцій, такої реакції цивілізованого світу, Росія вже була б поблизу Дніпра. Саме санкції призупинили агресію, тому що б не говорили представники російського керівництва про те, що санкції вже не мають впливу, насправді ж, скільки діятимуть санкції, стільки вони завдаватимуть величезних втрат для російської економіки – як фінансових, так і торгових», – вважає економіст.

Як пояснив експерт, найбільш дієвими санкціями проти російської економіки є фінансові обмеження.

Євросоюз продовжив економічні санкції проти РФЄвропейський Союз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації до січня 2017 року.

«Санкції саме для банків РФ та суб'єктів господарювання б'ють по їхній економіці найбільше. Тепер РФ не може брати кредити в західних банках, а це просто знекровлює економіку», – наголосив Андрій Новак.

Крім того, як додав він, торгові обмеження як з боку цивілізованих країн, так і ті, що РФ застосувала проти себе сама, також є серйозним ударом по економіці.

Нагадаємо, декілька днів тому в ЄС повідомили, що офіційно продовжили санкції проти Росії на півроку. Обмежувальні заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів РФ.

Як відомо, в Росії відсьогодні розширили обмеження на транзит товарів з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: