Омелян заборонить «Укрзалізниці» возити пасажирів у вагонах із несправними кондиціонерами

Читать на русском
За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, УЗ має заборонити експлуатацію несправних пасажирських вагонів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що «Укрзалізниця» має запровадити заборону на використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МІУ, про це міністр сказав сьогодні, 4 липня, на нараді з керівництвом «УЗ».

Порошенко заборонив приватизацію «Укрзалізниці»Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», яким у тому числі забороняється приватизація ПАТ «Укрзалізниця».

За словами Омеляна, на адресу відомства приходять скарги від пасажирів на несправність кондиціонерів у вагонах. «В Україні триває сезон відпусток, люди сім'ями їдуть на відпочинок. «Укрзалізниця» має забезпечити безпеку та комфорт пасажирам. Я розумію, що не можна кардинально виправити ситуацію швидко, але вагони, в яких не працює система кондиціонування, не можуть виходити на маршрут, особливо коли температура повітря сягає 30 градусів і вище. Це питання здоров'я та безпеки наших громадян», – сказав міністр.

Нагадаємо, із 7 червня «Укрзалізниця» перейшла на систему електронних закупівель у системі ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: