Бальчун не знає, скільки часу піде на реформу «УЗ»

Читать на русском
Голова правління Укрзалізниці Войцех Бальчун заявив, що процес реформування компанії займе багато часу.
Войцех Бальчун

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун заявив, що його завдання на посаді – запустити процес реформування компанії, який продовжать його послідовники.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Бальчун заявив в ефірі «Еспресо.TV».

«Моєю роллю є започаткувати процеси реформування. В Польщі вважають, що я взяв на себе роль камікадзе. Я переконаний, що вони говорять правду. Я не знаю, як довго я буду здатен функціонувати, маючи такі великі завдання. Мої наступники зможуть продовжити реформи», - сказав Бальчун і додав, що реформа польських залізниць тривала близько 20 років, а в Німеччині вона триває вже багато років і досі не завершена.

Бальчун хоче відмовитися від непрофільних активів в «Укрзалізниці»Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун хоче відмовитися від непрофільних активів, які належать держпідприємству.

Також керівник «УЗ» поскаржився на високий рівень корупції в Україні та на залізницях країни зокрема.

«Рівень проблеми корупції в Україні є гігантським і не можна порівняти його з іншими країнами Європи. Ті ж проблеми є й в «Укрзалізниці», я щодня чую про корупційні схеми. Ми ухвалили антикорупційну програму й ця програма втілюватиметься, але це гігантська робота, тому що рівень корупції показує, що ми втрачаємо величезні гроші, які мають залишитися у фірмі», – сказав Бальчун.

Нагадаємо, сьогодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що «Укрзалізниця» має запровадити заборону на використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: