Суд відмовився розглядати справу Царьова

Читать на русском
Згідно з рішенням суду, обвинувальний акт проти Царьова повернуть прокуратурі через відсутність підпису підозрюваного.
Олег Царьов

Шевченківський районний суд Києва повернув до Генеральної прокуратури обвинувальний акт у справі екс-нардепа від «Партії регіонів» Олега Царьова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявлено в резолюції суду від 21 червня, яка опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

У суді згодні з тим, що Царьов порушив закон. Екс-нардеп, згідно з резолюцією, розробив злочинний план, який полягав у створенні передумов для зростання напруги в суспільстві, протистояння між жителями західних і південно-східних регіонів України та відділення від України частини її регіонів з наступним приєднанням до Російської Федерації.

Суд визнав, що він публічно закликав жителів України до сепаратизму, підтримував анексію Криму, перебуваючи в статусі нардепа та кандидата в президенти України.

СБУ викликала на допит ЦарьоваСлужба безпеки України викликала на допит у якості підозрюваного колишнього народного депутата України Олега Царьова.

«Царьов публічно закликав до насильницької зміни конституційного ладу, меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, спонукаючи до виходу зі складу України її окремих регіонів, що призвело до тяжких наслідків у вигляді масових заворушень, створення основи для ескалації громадянського конфлікту, поширення сепаратистських настроїв, розпалювання ворожнечі всередині країни та загрози територіальній цілісності та недоторканності України», – констатували в суді.

Однак суд відмовився починати процес проти Царьова та повернув обвинувальний акт до прокуратури, посилаючись на порушення прав обвинуваченого на захист. Причина – відсутність підпису Царьова під копією акту.

«Суд дійшов висновку про неможливість призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту щодо ОСОБА_2 в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України, та вважає, що зазначений обвинувальний акт містить суттєві недоліки, не відповідає вимогам кримінального процесуального закону, в зв'язку з чим підлягає поверненню прокурору», – вирішив суд.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у справі колишнього «регіонала» Олега Царьова 25 березня цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: