Стала відома попередня причина катастрофи російського Іл-76

Читать на русском
Причиною катастрофи літака російського МНС РФ в Іркутській області стало гаряче повітря, що потрапило в двигуни.

Найбільш імовірною причиною аварії літака Іл-76, що належить Міністерству надзвичайних ситуацій Росії, в Іркутській області стало потрапляння у двигуни гарячого повітря від лісових пожеж.

Такий висновок зробили фахівці на підставі вивчення місця падіння уламків повітряного судна, пише «Слово і Діло» з посиланням на російське агентство «ТАСС».

Фахівці вважають, що літак упав на землю після скидання води на осередок лісової пожежі в Качузькому районі Іркутської області. Передбачається, що після того, як Іл-76 здійснив розворот, у його двигуни потрапило гаряче повітря, через що у них пропала тяга, судно не змогло набрати висоту і впало, зачепившися за дерева.

Рятувальники констатують, що від літака залишився тільки хвіст, інша його частина згоріла після падіння на землю. Більш точні причини падіння будуть встановлені тільки після розшифровки «чорних ящиків».

Уламки повітряного судна перебувають на схилі сопки, пошуково-рятувальні роботи ускладнюються вкрай поганою видимістю – через сильне задимлення вона обмежена 20 метрами. На даний момент виявлено останки тіл 10 людей, які перебували на борту. З метою якнайшвидшої ліквідації пожежі та для вивчення місця катастрофи оперативний штаб МНС буде перенесений з Іркутстка в районний центр Качуг.

Як відомо, Іл-76 МНС Росії зник під час гасіння пожежі в Іркутській області ще 1 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: