Президент хоче оголосити 2017-й роком ВМС

Читать на русском
Президент Петро Порошенко пропонує оголосили 2017 рік роком українського військово-морського флоту, про це він сказав, вітаючи моряків у Одесі.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що наступний, 2017 рік, в Україні треба оголосити роком Військово-морських Сил.

Про це Глава держави заявив, виступаючи перед представниками флоту в неділю в Одесі, інформує «Слово і Діло».

«Зараз аналізується пропозиція щодо оголошення наступного року роком ВМС, і сьогоднішній день відзначаю точкою відліку в реальній перебудові вітчизняного флоту», – сказав Президент.

Про те, що флот справді потребує активного відновлення, свідчать і наведені Порошенком дані: після анексії Криму наш держава втратила 70% свого корабельного складу, а за 25 років незалежності ВМС поповнились лише 4 кораблями власного виробництва, які були закладені ще за часів Радянського Союзу.

«За чверть століття ми спромоглися добудувати лише 4 кораблі ще радянської закладки. В результаті окупації 14-го року РФ Кримського півострова Україна втратила близько 70% корабельного складу, більшість наявних кораблів і катерів зараз потребують ремонту і модернізації», – наголосив Глава держави.

В ході візиту до Одеси Президент призначив командувачем Військово-морськими силами України Ігоря Воронченка, присвоївши йому звання віце-адмірала. Воронченко з квітня поточного року очолював український військово-морський флот, однак у статусі виконувача обов'язків.

Також Порошенко повідомив, що один із бойових десантних кораблів ВМС України отримає назву на честь загиблого на Донбасі моряка-спецпризначенця, капітана першого рангу Юрія Олефіренка.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав військово-морські сили одним із основних факторів, що не дозволили дестабілізувати ситуацію в південних областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: