В НАЗК ситуація може дійти до саботажу та узурпації влади – експерт

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Ситуація така, що зараз до НАЗК протягуються люди, які є абсолютно некваліфікованими.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ілля Несходовський, аналізуючи інформацію про те, що конкурсна комісія голосує за призначення до НАЗК на посаду керівника відділу ресурсного забезпечення кандидата, який набрав 3 бали з 60 можливих на логічних тестах.

«Конкретно в цьому випадку була порушена процедура. Є прохідний бал – 11 із 60. Людина, яка не набрала прохідний бал, не має права висуватись. Анкета автоматично має бути анульована та відсіяна, але цього не відбувається», – констатував Несходовський.

До того ж, як розповів експерт, є такі випадки, коли подавалися документи на посади, а кандидатам взагалі не було повідомлено, коли та як проходитиме конкурс, чи є до них якісь зауваження. Таким чином відсіяли достатньо багато осіб, за формальними ознаками.

«Тепер є нагода просувати своїх претендентів з геть не ідеальною біографією, які не відповідають критеріям», – підкреслив він.

НАЗК затвердило порядок оформлення корупційних схем чиновниківНаціональне агентство із запобігання корупції (НАЗК) затвердило порядок оформлення протоколів про адміністративні правопорушення та внесення приписів.

Крім того, за його словами, глава НАЗК Наталія Корчак дала розпорядження щодо виконання встановленого нею завдання, а якщо воно не виконується, то все вирішується не згідно з положеннями, а вручну, що за фактом означає узурпацію влади керівництвом НАЗК.

«Це вже порушення закону. Глава НАЗК показала, як вона діятиме на цій посаді», – переконаний спеціаліст.

Як відомо, Наталія Корчак була обрана до складу НАЗК за квотою екс-прем’єра Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, створення НАЗК як незалежного органу є однією з вимог для отримання безвізового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: