Експерт розповів, що стане найпотужнішою гібридною зброєю Росії

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

ЄС не зможе залишити країну, народ якої проголосував на референдумі проти членства. По суті, це руйнування всіх фундаментальних цінностей, чим і скористається РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи ситуацію на міжнародному рівні у зв'язку з Brexit та інформацію про те, що Британія має намір співпрацювати з РФ.

«Зараз РФ почне використовувати цю ситуацію, а найбільш потужна гібридна зброя Росії – референдуми та голосування. Вони вводять в оману, фінансують популістів, розкручують ситуацію. Виходить так, що зараз найбільша зброя Росії – те, що є найбільшою цінністю для Європи. На сьогодні це може стати проблемою, яка поки що невідомо як вирішиться», – розмірковує експерт.

«Як вийде з цієї ситуації Захід, поки не зовсім зрозуміло. Але вони не зможуть зараз переграти все так, що народ проголосував, а парламент – ні. Це якраз і є пастка та глухий кут для всіх», – зауважив він.

Великобританія намагається переграти дію Brexit, використовуючи Шотландію – експертПолітолог-міжнародник проаналізував заяву керівництва Шотландії про намір залишится в Євросоюзі.

Проблема в тому, що почнуться процеси роз'єднання, але при цьому потрібно розуміти, що процес виходу триватиме 2 роки.

«Зараз завдання РФ – не просто чекати, а робити все можливе, щоб розхитувати Європу. Путін видає бажане за дійсне, тому що ще невідомо, як вихід Британії позначиться на ЄС: це може стати як фактором розпаду, так і стимулом до консолідації брюссельського чиновницького апарату», – проаналізував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, в Держдумі РФ заявили, що вітають результати референдуму у Великобританії та не виключають розпаду Євросоюзу.

Крім того, днями раніше Володимир Путін повідомив про підготовку нової концепції зовнішньої політики РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: