Луценко: слідство у справі Лихоліта проведене неякісно

Читать на русском
Генпрокурор Луценко взяв справу заступника командира батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта під особистий контроль.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв справу екс-начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта під особистий контроль.

Про це в своєму Facebook повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

За її словами, глава ГПУ зазначив, що він ознайомився з матеріалами справи і вважає, що слідство не врахувало всіх обставин.

Екс-начальнику штабу «Айдару» можуть змінити запобіжний західУ понеділок айдарівцю Лихоліту можуть змінити запобіжний захід, вважає представник Генпрокуратури Петро Шкутяк.

«Як людина, уповноважена стояти на захисті інтересів держави, і як громадянин, як батько солдата, я беру цю справу під особистий контроль. Зараз у дорозі я вивчив доступні мені матеріали і вважаю, що слідство проведене в неповному обсязі й не вивчило всіх обставин ситуації, яка складалася тоді навколо дій батальйону «Айдар». У зв'язку з цим, щойно буде призначене засідання Апеляційного суду, а саме від адвокатів залежить швидкість подачі апеляційної скарги, а від суддів Апеляційного суду – призначення дати розгляду цієї скарги, я буду готовий до внесення змін у цій справі», – цитує слова Луценка Сарган.

Водночас у зв'язку з акцією протесту, влаштованою прихильниками Лихоліта в центрі Києва, глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе перервала візит до Хмельницької області й екстрено повертається до столиці. Про це журналістам розповів начальник ГУНП у Хмельницькій області Микола Семенишин.

Нагадаємо, сьогодні Печерський райсуд Києва обрав «айдарівцю» запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: