Експерт пояснив, що мотивувало владу скасувати оподаткування пенсій

Читать на русском
Михайло Волинецьголова Конфедерації вільних профспілок України

Одним із пунктів вимог протестувальників у квітні було скасування податку на пенсію.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, аналізуючи інформацію про те, що з 1 липня в Україні скасовується оподаткування пенсій.

«При цьому в Мінсоцполітики є інформація про те, що скасування податку на пенсію є помилкою. Так само звучать заяви про те, що помилкою є скасування податку на заробітну плату. Зрозуміло, що зараз вони пішли на такий крок, розуміючи що рейтинг уряду є низьким», – розповідає Волинець.

Але, на його думку, слід очікувати, що уряд вигадає щось інше. Ведеться розмова про вимогу МВФ щодо збільшення пенсійного віку.

Крім того, як додав Волинець, не варто забувати про той факт, що зараз залишили 420 тисяч людей, які працюють у важких умовах, без права на пільгову пенсію, знову ж посилаючись на те, що це вимога МВФ.

«Не було жодного сигналу про покращення умов праці, переатестацію робочих місць. Кабмін, Президент та ВР такими діями наближають скорочення часу свого перебування при владі», – зауважив спеціаліст.

Розенко обіцяє провести пенсійну реформуСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, при піднятті цін на тарифи скасування оподаткування на пенсії не стане компенсатором.

«В умовах зупинки економіки та розпаду енергетики ситуація є катастрофічною. За цим неодмінно послідує політична оцінка дій влади, яка орієнтується на «смотрящих», – проаналізував ситуацію Михайло Волинець.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в першу чергу має намір провести пенсійну реформу та пообіцяв не допустити банкрутства Пенсійного фонду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: