Євросоюз продовжив економічні санкції проти РФ

Читать на русском
Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації до січня 2017 року.

Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації до січня 2017 року.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті Євросоюзу, повідомляє «Слово і Діло».

«1 липня 2016 року Рада ЄС продовжила термін дії економічних санкцій, які стосуються окремих секторів російської економіки, до 31 січня 2017 року. Ці обмежувальні заходи були запроваджені 31 липня 2014 року спочатку терміном на один рік у відповідь на дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні та були посилені у вересні 2014 року. Заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення», – йдеться в рішенні ЄС.

В Європі також нагадали, що санкції безпосередньо прив'язані до Мінських домовленостей, остаточною датою виконання яких було 31 грудня 2015 року. Тоді Євросоюз також продовжив санкції на півроку.

У МЗС Австрії придумали схему для зняття санкцій з РФГлава МЗС Австрії Себастьян Курц заявив про необхідність покрокового скасування санкцій з Росії за умови виконання Мінських угод.

«Оцінивши реалізацію Мінських угод, Рада ЄС вирішила продовжити термін дії санкцій ще на шість місяців, до 31 січня 2017 року», – зазначили в ЄС.

Нагадаємо, раніше депутат-представник України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв розповів, що Бюро ПАРЄ видало декларацію про спільні цінності з РФ та необхідність руху назустріч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: