Кандидати в депутати пояснили, як виконуватимуть обіцянки про зниження тарифів

Читать на русском
Кандидати в народні депутати Ілля Кива, Віктор Шевченко та Оксана Томчук розповіли, як будуть знижувати комунальні тарифи для населення.

Кандидати в народні депутати Ілля Кива, Віктор Шевченко та Оксана Томчук прокоментували власні обіцянки щодо зниження тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Зокрема, кандидат у народні депутати у 183-му одномандатному окрузі, що в Херсонській області, Ілля Кива, відповідаючи на запитання ведучого телепередачі «Право на владу» про те, як він збирається забезпечувати якісні зміни в комунальній галузі, заявив, що комунальну сферу в Україні потрібно демонополізувати.

«На сьогоднішній день у нас є монополісти, які диктують нам умови. Монополісти, які на території України є посібниками Російської Федерації... Ми маємо змінювати форму власності та повертати в Україну те, що сьогодні у нас з вами забрали, продали й далі продають», – заявив він. При цьому кандидат у нардепи не зміг назвати розмір тарифу на теплопостачання, що встановлений в Україні відсьогодні.

Кива рассказал как планирует выполнять своё предвыборное обещание о качественные изменения в ЖКХSlovoiDilo

Його візаві з 85-го округу Віктор Шевченко в питанні якості комунальних послуг також киває на монополістів. Коментуючи власну програмну обіцянку про реформування ЖКГ, кандидат з Івано-Франківської області заявив, що збирається перерозподіляти доходи Державного бюджету таким чином, щоб ціна, яку платить за комунальні послуги населення, відповідала його рівню доходів.

«Якщо ми видобуваємо газ в Україні, то чому населення має його купувати значно дорожче? Є випадок у нашій області, компанія-монополіст, яка була дуже близькою до минулої влади, заборгувала бюджету області 159 мільйонів. А чому? А тому що податкова в місті Києві написала папірчик, який дозволяє відтермінувати вже тепер на 3 квартали сплату цих грошей. Так поясніть: цих 159 мільйонів екологічного податку якщо б ми отримали вчасно, це найбільш забруднююче підприємство нашої області, ми могли би поставити навіть ті гроші на депозит та отримувати в області 10-15 мільйонів щомісяця...», – відповів він.

Виктор Шевченко рассказал как будет добиваться реформы в коммунальной отраслиSlovoiDilo

Кандидат у нардепи Оксана Томчук, яка претендує на депутатський мандат Бориса Філатова у 27-му окрузі в Дніпрі, вважає, що підприємства теплокомуненерго штучно завищують ціни на свої послуги.

В своїй передвиборчій обіцянці вона заявила, що після збору доказової бази за допомогою мешканців Дніпра має намір подати позовні заяви щодо нарахування неправомірних тарифів підприємством «Дніпрогаз». Коментуючи власну заяву, Томко сказала, що сподівається на певне зниження тарифів, якщо буде проведена демонополізація сфери теплокомуненерго.

«У нас не така дешева вартість послуг: та ж сама електроенергія, яка є чи не найдорожчою в Європі... Хто стоїть за цими організаціями (монополістами – Ред.)? Два основних прізвища: Фірташ та Ахметов», – переконана вона.

Оксана Томчук рассказала как собирается добиваться снижения тарифов на газ для населенияSlovoiDilo

Нагадаємо, відсьогодні тарифи на тепло та гарячу воду в Україні підвищені вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: