Гройсман прокоментував підвищення тарифів

Читать на русском
З 1 липня 2016 року в Україні набувають чинності нові тарифи на гаряче водопостачання, теплову енергію та електроенергію для промисловості.

З початком нового опалювального сезону незаможні українці отримуватимуть адресну допомогу на компенсацію тарифів ЖКП.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні уряду, передає «Слово і Діло».

«Нікого не слухайте, нічого не бійтеся. Рахунки, які ви отримаєте в листопаді, не будуть жахливими. Держава подбала про тарифи. Люди отримають адресну допомогу, ви не будете платити більше, ніж 20% від вашого сукупного доходу. Решту за вас заплатить держава, але адресно», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, з 1 липня 2016 року в Україні набувають чинності нові тарифи на гаряче водопостачання, теплову енергію та електроенергію для промисловості. Опалення зросте на 75-90%, гаряча вода буде коштувати 63-78 грн за кубометр. Тариф на холодну воду для киян підніметься в ціні на 30% до осені й досягне 13,43 грн/куб. м.

Також Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення теплових електроцентралей з газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

«Слово і Діло» зафіксувало 308 обіцянок Володимира Гройсмана, 186 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 60%. Із повним переліком обіцянок прем'єр-міністра України можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: