Довибори до Ради на 27 окрузі: хто балотується від Дніпра?

Читать на русском
Максим Нечипоренкожурналіст, Слово і Діло

Після того, як Борис Філатов став мером Дніпра (Дніпропетровська), він залишив вакантним місце в сесійній залі Верховної Ради. Тому проміжні вибори до парламенту, які відбудуться 17 липня, торкнуться й цього міста. «Слово і Діло» продовжує інформувати читачів про кандидатів та передвиборчі процеси в регіонах.

Розклад сил в окрузі

Одномандатний виборчий округ №27 (місто Дніпро), звісно, не такий веселий, як округ №114 (про який писало «Слово і Діло» в публікації від 30 червня), але й тут вибори обіцяють бути спекотними. Експерти вже відзначають, що на окрузі проявився складний політичний розклад – громадський резонанс, жорстка конкуренція й тотальне використання адміністративного ресурсу забезпечено.

Незважаючи на те, що найсильніші позиції в Дніпрі має команда Ігоря Коломойського (Оксана Томчук та Анастасія Староскольцева від «УКРОПУ»), тут зіткнуться такі зубри місцевої політичної тусовки, як Світлана Єпіфанцева та Олександр Момот («Опозиційний блок»), Загід Краснов («Громадська сила»). Партія влади буде представлена ​​Тетяною Ричковою.

Довибори до Ради, 206 округ: хто твій кандидат у народні депутати? (тест)«Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми кандидатів до Верховної Ради у 206-му окрузі в Чернігівській області та на їх основі створило тест, який допоможе виборцю визначитися.

Відразу зазначимо, що в Дніпрі «Опоблок» – це єдина політична сила, яка може чинити гідний спротив команді Коломойського. Колишні «регіонали» також користуються серйозною підтримкою з боку мешканців міста.

Демократична плеяда

Тетяна Ричкова – відомий волонтер і радник міністра оборони України. Вона представляє партію «БПП». Відсутність достатнього досвіду в політичних баталіях з лишком компенсується діяльністю в прифронтовій зоні. Ричкова готова чинити гідний опір опонентам, незважаючи на те, що проти її імені зареєстровано кілька кандидатів-двійників. Відразу три Тетяни Ричкови вводитимуть в оману виборця, відводячи увагу від справжньої персони.

Ще одним кандидатом від умовно «демократичного крила» є Оксана Томчук. Вона відома тим, що є адвокатом у справі Геннадія Корбана. Цей статус дозволив функціонерам «УКРОПу» висунути кандидатуру Томчук у нардепи від округу.

Примітно, що вона також виступала захисницею свого брата Дмитра Реви, якого звинувачували в організації та здійсненні в Дніпрі терористичного акту 27 квітня 2012 року. Цей факт використовують «опозиціонери» на чолі з Олександром Вілкулом у своїх іграх проти опонентів. Томчук, як і Ричкова, зіткнулася з «атакою клонів» – політичні опоненти зареєстрували трьох однофамільців адвоката.

Фейкові вибори на Донбасі можуть зруйнувати Мінські домовленості – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що заплановані бойовиками псевдовибори можуть цілковито зруйнувати Мінські домовленості.

Анастасія Староскольцева також балотується від «УКРОПу». Це не перший її досвід на полях політичних битв. У 2012 році вона йшла до Верховної Ради від об'єднаної опозиції за цим самим округом, але програла вибори провладному кандидату Олександру Момоту, посівши друге місце. В 2014 році їй знову запропонували балотуватися до парламенту, але вже від «БПП». Незважаючи на те, що кандидатуру Староскольцевої висунули на партійному з'їзді, документи загадковим чином до ЦВК не донесли. Злі язики пов'язували це з тим, що на Банковій таким чином хотіли догодити команді Коломойського.

Стара гвардія

Незважаючи на те, що Світлана Єпіфанцева працює з мером Дніпра Борисом Філатовим як омбудсмен міста, вона представляє інтереси «Опозиційного блоку».

Єпіфанцева розпочала свою кар'єру в «Партії регіонів». Після подій Революції Гідності не змінила своїх поглядів і стала функціонером у дніпровському осередку «Опоблоку». Відома тим, що любить викладати в мережі відверті фото та є палкою прихильницею Олександра Вілкула.

Олександр Момот – політик старого гарту. Все життя працював керівником у Придніпровській залізниці. Його доля також пов'язана з «Партією регіонів». Зміна влади в 2005 році негативно позначилася на його кар'єрі – в квітні того ж року його заарештували за махінації з бюджетними коштами на суму 70 млн грн. Момота відпустили за кілька днів під підписку про невиїзд. Після краху «Партії регіонів» перейшов до «Опозиційного блоку».

Магера: закладених у Бюджеті грошей не вистачить на довибори ВРДовиборам народних депутатів у мажоритарних округах можуть завадити фінансові проблеми, вважає заступник голови ЦВК.

Загід Краснов є, мабуть, найбільш іменитим серед фаворитів виборчої кампанії в 27-му одномандатному окрузі. Його персона є не менш одіозною. За інформацією ЗМІ, уродженець дагестанського селища після школи мріяв працювати в КДБ. Будучи студентом дніпропетровського вишу, проходив підготовку до служби в органах. Однак після розвалу СРСР цю мрію довелося відкинути. В нульових роках увійшов до регіональної політики Дніпропетровська за допомогою свого бізнес-партнера, всім відомого Олега Царьова. Відзначимо, що Краснов має найбільше шансів пройти до Верховної Ради від Дніпра.

Кандидатки, що представляють умовно демократичний сектор, лише починають входження до великої політики, проте в силі хватки їм не відмовиш. Заступництво одного з власників «ПриватБанку» має посилити їхні позиції на фінішній прямій. Що ж стосується кандидатів від «старої гвардії», то очевидно, що вони докладуть усіх зусиль для того, щоб отримати максимум влади, змінивши місце роботи на затишне крісло під куполом Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: