Великобританія намагається переграти дію Brexit, використовуючи Шотландію – експерт

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Складається так, що прибічникам Brexit вдалося довести ситуацію до свого логічного завершення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Ілля Заводовський, аналізуючи інформацію про те, що Шотландія хоче залишитися в Євросоюзі після референдуму про вихід Великобританії зі складу ЄС.

«В ситуації Британії, якщо виходити з позицій, наприклад, Кемерона, то він виступав за Brexit, коли ще не був прем'єром, але коли обійняв посаду, то його заяви змінилися, тому що це об'єктивно неправильний крок як для Британіїї, так і для Євросоюзу», – констатував Заводовський.

За його словами, зараз намагання Шотландії залишитися в ЄС – це, можливо, один із кроків Британії, щоб призупинити або навіть відкликати Brexit.

У Держдепартаменті США сумніваються, що Великобританія вийде з ЄСРішення Великобританії вийти з Європейського Союзу, можливо, ніколи не буде реалізоване, тим більше, що Лондон не поспішає виходити з об'єднання.

«Це тонка геополітична гра. Цілком імовірно, що ця ініціатива уряду Шотландії стане каменем спотикання, який не дозволить Великобританії вийти з ЄС», – підкреслив експерт.

На його переконання, Британія намагається використовувати будь-які механізми впливу, щоб «заморозити» цю ситуацію.

«Ми бачимо скандали, обвал фунту, падіння євро. Нікому такі наслідки не потрібні. Заява керівництва Шотландії – це намагання переграти ситуацію», – проаналізував Ілля Заводовський.

Як відомо, за остаточними даними, 62% населення Шотландії висловилися за збереження членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: