Експерт про партію Сакварелідзе: черговий проект з ідеологією «за все хороше, проти всього поганого»

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Безумовно, є така тенденція, що на вибори краще йти в ранзі опозиції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи інформацію про те, що Віталій Касько та Давид Сакварелідзе почали процес створення партії.

«Опозиції в нас буде багато, в тому числі й ця партія, яка також буде чимось незадоволена. В першу чергу Сакварелідзе, який, напевно, найбільше злиться на себе, тому що він не пам'ятає людину, яка пропонувала йому 10 млн на утримання, щойно він приїхав в Україну», – розповідає Загородний.

На його думку, такі партії – це «братські могили», тому що ані фізично, ані організаційно вони не зможуть подолати бар'єр у 5%.

«Такі партії могли б мати якусь перспективу, якби поріг проходження був 1-2%. Всі ці дрібні партії, які схожі на «хіпстерів», прийшли погратися в політику, не маючи жодних перспектив. Тим більше, що ідеологічна основа є не зовсім зрозумілою», – пояснює політтехнолог.

«Партій з ідеологією «за все хороше, проти всього поганого» в нас більш ніж достатньо», – підкреслив він.

За його словами, зараз це спроба Сакварелідзе залишитися в українській політиці, але без підтримки Саакашвілі ця партія взагалі не має жодних перспектив.

«До того ж, якщо враховувати, що раніше велися переговори про участь Лещенка, Найєма, але, як уже заведено в українській політиці, вони так і не змогли домовитися, хто буде першим, складно собі уявити, як хоча б організаційно витягнути кампанію», – додав політтехнолог.

Щодо Саакашвілі, то, на думку експерта, він, скоріш за все, чекає виборів, які пройдуть восени в Грузії, де високі шанси на перемогу має його партія.

Нагадаємо, 29 березня заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе був звільнений з органів прокуратури. Тоді він пообіцяв не повертатися до роботи в ГПУ через недосконалість системи відомства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: