Червень виявився рекордним за кількістю «теплих» кредитів – Кабмін

Читать на русском
За даними Кабінету міністрів, у червні населенню були профінансовані теплі кредити на суму 350 млн грн.

У Кабінеті міністрів заявили, що за нинішній червень держава виділила населенню пільгових кредитів на енергозбереження на рекордну суму – 350 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Зубко розповів, скільки газу можна заощадити на утепленні житлаУтепливши належним чином житлові будинки, Україна може скоротити споживання природного газу на 11 млрд куб. м.

За даними Держенергоефективності, всього за червень населенню та ОСББ на придбання «негазових» котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів видано 21180 «теплих» кредитів на суму 350 млн гривень. З них малозабезпечені сім'ї оформили 14 989 кредитів на купівлю енергоефективних продуктів на суму 221 млн гривень.

У Кабміні зазначили, що лише за тиждень з 21 до 29 червня учасники програми з утеплення житла залучили 4826 «теплих» кредитів на суму 78 млн 900 тис. грн.

Найбільшою популярністю серед населення та ОСББ користувалися кредити на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання, а також «негазових» котлів.

Нагадаємо, раніше в Кабміні повідомляли, що з початку запуску програми «теплих» кредитів понад 140 тисяч сімей приєдналися до неї. Загальна сума кредитів складає майже 2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: