Аваков оголосив про запуск реформи МРЕВ

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про запуск реформування сервісних центрів відомства.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про запуск реформування сервісних центрів відомства.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Сучасні сервісні центри замість злощасних МРЕВ – реформа стартувала! Отже, ми сьогодні оголошуємо про початок процесу запуску нових сервісних центрів МВС», – заявив Аваков.

За його словами, МРЕВ були ліквідовані ще півроку тому, а весь цей час МВС займалося ретельним аналізом їх роботи на предмет корумпованості.

«Сьогодні ми готові презентувати наші напрацювання. А на початку липня плануємо відкрити перший новий сервісний центр у Києві. Потім плануємо Львів, Харків, Дніпропетровськ і далі – скрізь», – зазначив міністр.

Аваков розповів, що саме МВС пропонує змінити в роботі цих сервісних центрів. Як стверджує міністр, поки що є всього дві пропозиції щодо реформи МРЕВ.

«1. Сучасний якісний сервіс без корупції: відкриті офіси, максимальне використання онлайн-послуг без участі чиновника, делегування права підпису інспекторам (у начальника більше немає можливості з кабінету вирішувати, кому підписати довідку та за скільки), моніторинг роботи працівників і зворотний зв'язок. 2. Мотивовані та навчені працівники: ми провели набір, відібрали найкращих (у Києві – 50 осіб із 2 574 кандидатів, 43 людини на місце), провели стажування для всіх – і новачків, і досвідчених працівників, які пройшли атестацію. 74% працівників першого Сервісного центру мають вищу освіту, а 13% – не одну», – розповів Аваков.

Також очільник МВС заявив, що нові сервісні центри надаватимуть наступні послуги: оформлення/переоформлення транспортних засобів, проведення іспитів на право керування транспортними засобами, видача водійських посвідчень та видача довідок про несудимість.

Cервісні центри МВС УкраїниМВС УКРАЇНИ

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: