Україна відновила вантажні залізничні перевезення на окупований Донбас

Читать на русском
Заборона на вантажні залізничні перевезення на окупований Донбас закінчилася ще п'ять днів тому.

ПАТ «Укрзалізниця» відновила вантажні залізничні перевезення на окупований Донбас ще 25 червня 2016 року.

Про це «Інтерфакс-Україна» розповіли в прес-службі «Укрзалізниці», повідомляє «Слово і Діло».

«З 1 червня до 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької області. З 25 червня перевезення відновлені», – йдеться в повідомленні.

Раніше керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності «ДТЕК Енерго» Дмитро Маляр повідомив агентству, що компанія очікує відновлення поставок вугілля марки А з окупованого Донбасу.

Дві ТЕС на межі зупинки через блокування поставок вугілля з ДонбасуБлокада поставок вугілля марок АШ і П із непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей знову призвела до утворення дефіциту цього палива на складах теплових електростанцій.

«Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці – вона припинилася. При цьому в ході бойових дій була пошкоджена залізнична інфраструктура, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновляться поставки», – зазначив він.

Нагадаємо, що поставки вугілля марки А з окупованої частини Донбасу припинилися з початку червня через протести залізничників.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: