У НАТО розповіли, яку допомогу нададуть Україні найближчим часом

Читать на русском
Україна та НАТО співпрацюють через трастові фонди, про відкриття яких оголосили ще на саміті Альянсу в Уельсі.
Глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков

НАТО дотримується ідеї продовжити стійку підтримку України, найбільш активно надаючи її в рамках Multinational Joint Commission (Спільної багатонаціональної комісії).

Про це розповів у інтерв'ю газеті «Сегодня» глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, повідомляє «Слово і Діло».

«Як така підтримка НАТО фокусується на консультативній допомозі та допомозі із застосованням трастових фондів. Це сприяє підвищенню обороноздатності (української армії – Ред.), – зазначив представник НАТО.

За його словами, Україна nf НАТО співпрацюють через трастові фонди, про відкриття яких оголосили ще на саміті Альянсу в Уельсі.

«Вони стосуються кібербезпеки, логістики, комунікацій, медичної реабілітації поранених солдатів і військового управління. Ми також відкриваємо нові сфери співпраці – протидія гібридній війні та саморобним вибуховим пристроям», – пояснив він.

Водночас консультативна місія НАТО в Україні посилить свою роботу з реформування й модернізації сектору безпеки та оборони.

«Наші радники працюють із багатьма інституціями: Міноборони, МВС, СБУ, Нацгвардією, парламентом, РНБО, Міністерством закордонних справ... І я думаю, ці реформи є тим, що українці вже відчувають і ще відчують на собі», – підкреслив Вінніков.

Глава представництва НАТО в Україні також зазначив, що найбільш активна допомога йде в рамках Multinational Joint Commission, до якої входять США, Канада, Великобританія, Литва, а незабаром до цих країн приєднається й Польща.

Нагадаємо, що в червні Північноатлантичний альянс визначив тринадцять напрямків співпраці з Україною, за якими направлятиме допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: