Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла неспокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На донецькому напрямку бойовики з важких мінометів, танків та самохідних артилерійських установок обстріляли позиції Збройних сил України неподалік Луганського. Також, з важких мінометів ворог вів вогонь по опорних пунктах сил АТО у районі Новоселівки Другої та Березового, а поруч із Троїцьким – ще й 122 міліметрові артустановки. Як зазвичай, сепаратисти з кулеметів та автоматичних гранатометів обстріляли позиції ЗСУ в Авдіївці та на шахті Путилівська (Бутівка), а неподалік Кам’янки – з зенітної установки.

На маріупольському напрямку проросійські бандформування обстрілювали зі стрілецької зброї та гранатометів українські укріплення неподалік Широкиного, Старогнатівки, Павлополя та Талаківки, а поруч із Новотроїцьким окрім того – ще й з мінометів калібру 120 мм.

На луганському напрямку бойовики гатили з автоматичних гранатометів та важких мінометів по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки. Також вівся неприцільний вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм та було здійснено 6 обстрілів зі 122 мм самохідних артустановок з метою спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: