В СБУ розповіли, за що затримали харківську комуністку Александровську

Читать на русском
СБУ заблокувала чергову спробу кураторів проекту Новоросія провести федералізацію на Слобожанщині.

Служба безпеки України заблокувала чергову спробу кураторів проекту «Новоросія» провести федералізацію на Слобожанщині.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Чергову спробу російських спецслужб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі за кремлівським сценарієм так званої «тихої федералізації» та продовження реалізації проекту «Новоросія» блокувала на Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, колишній народний депутат від Комуністичної партії України Алла Александровська та її син Олександр намагалися підкупити місцеву владу та депутатів для ухвалення спеціальних звернень до Президента України та Верховної Ради з приводу змін до Конституції з питань федералізації.

«За підписи під документом комуністи пропонували дев'ять тисяч доларів США. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів набагато більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей», – зазначають в СБУ.

Також, як стверджують у прес-службі відомства, ухвалення такого звернення та публікації відповідних новин у ЗМІ надали б керівництву Росії підстави звинуватити Україну «в ігноруванні волі народу, який нібито вимагає федералізації».

«Перед початком позачергової сесії міської ради міста Південне, що на Харківщині, 24 червня працівники СБУ затримали посередника родини комуністів на передачі посадовцю міськради частини хабара за ухвалення звернення про федералізацію. Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати зімітували внесення до порядку денного сесії питання про ухвалення звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази та затримати інших причетних до операції російських спецслужб», – наголосили працівники прес-служби СБУ.

СБУ взялася за перевірку організації МедведчукаСлужба безпеки України перевіряє, чи не причетний Український вибір Медведчука до сепаратизму.

Окрім того, в спецслужбі зазначили, що це вже не перша спроба Александровської та її сина підкупити місцевих депутатів. За інформацією СБУ, наприкінці квітня вони намагалися ухвалити аналогічні звернення на сесіях Вовчанської та Зміївської міських рад, але завдяки спецслужбі ці спроби були невдалими.

«Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів злочинної групи. Зокрема, екс-нардеп Алла Александровська затримана згідно зі статтею 208 КПК України, вирішується питання щодо її арешту. Її сину Олександру, який переховується в Росії, повідомлено про підозру та оголошено в розшук», – додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про арешт харківської комуністки Алли Александровської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: