У Держдепартаменті США сумніваються, що Великобританія вийде з ЄС

Читать на русском
Глава Держдепартаменту Джон Керрі впевнений, що є кілька способів залишити Сполучене Королівство в складі ЄС.
Джон Керрі

Рішення Великобританії вийти з Європейського Союзу, можливо, ніколи не буде реалізоване, тим більше, що Лондон не поспішає виходити з об'єднання.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Кемерон (прем'єр Великобританії Девід Кемерон – Ред.) почувається безсилим... і я думаю, що це справедливий висновок ... адже він має піти й почати переговори, в які він не вірить, і він уявлення не має, як це зробити. Як, до речі, й більшість людей, які проголосували за вихід», – сказав Керрі, маючи на увазі лідерів кампанії за Brexit.

За словами глави Держдепу, Девід Кемерон сказав, що не хоче активувати статтю 50 Лісабонського договору, яка запустить дворічну процедуру виходу з ЄС.

Відповідаючи на питання, чи означає це, що рішення про вихід Великобританії з ЄС може бути «відіграно назад», і якщо так, то яким чином, Керрі сказав: «Я думаю, є кілька способів».

Хто підтримав вихід Британії з ЄС: дані за віковими категоріямиЗа вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу голосували в основному літні люди.

Відзначимо, що позиція США полягає в тому, щоб вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС був якомога безболісним. Також Штати виступають за дискусію, яка призвела б до угоди, що дозволяє зберегти тісний зв'язок між Лондоном і Брюсселем.

Водночас деякі європейські лідери наполягають на тому, щоб Кемерон прискорив процес виходу Британії для зняття політичної та економічної невизначеності.

Нагадаємо, що станом на 26 червня петиція за проведення нового референдуму щодо членства Сполученого Королівства в Європейському Союзі набрала понад 2 млн підписів.

У парламенті Шотландії вже висловилися за те, що можуть накласти вето на рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: