Регламентний комітет розглядає подання на арешт нардепа Онищенка. Онлайн-трансляція

Читать на русском
Регламентний комітет Верховної Ради розглядає подання на зняття депутатської недоторканності з Олександра Онищенка та його арешту.

Комітет із питань регламенту та організаційної роботи Верховної Ради розглядає подання на зняття депутатської недоторканності з народного обранця Олександра Онищенка та його арешт.

Текстову трансляцію цього засідання вестиме «Слово і Діло».

Трансляция прямого эфира телевизионного канала "112 Украина"112 Украина Live

На засіданні присутній сам Олександр Онищенко, а також генеральний прокурор Юрій Луценко та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

14:10

Ольга Просянюк, адвокат Онищенка, звернулася до в. о. голови регламентного комітету, щоб слухати виключно Луценка, а Холодницького та його заступників – не слухати, оскільки це не передбачено прямо регламентом.

14:20

Генпрокурор Юрій Луценко розповідає про «газові схеми» в «Укргазвидобуванні», до яких причетний нардеп Олександр Онищенко. За його словами, Онищенко через фіктивні фірми спочатку купував газ за заниженими цінами, а потім перепродавав за ринковими.

14:35

Луценко продовжує розповідати про Онищенка. Як стверджує генпрокурор, за адресою приймальні нардепа розташовані офіси тих самих фіктивних фірм, через які закуповувався та перепродавався газ.

14:40

Очільник Генпрокуратури додав, що нардеп Онищенко є поручителем ТОВ «Нафтогазтрейд», яка також отримувала державний газ за заниженими цінами.

14:45

Заступник керівника САП Назара Холодницького Володимир Кривенко повідомив, що злочинна організація створила підконтрольну біржу й навіть не одну, проаналізувавши роботу яких, вдалося з'ясувати, що більшість їхніх процедур були пов'язані із закупівлею держгазу з одним учасником, підконтрольним Онищенку.

14:55

Працівник САП переказує деталі прослуховування деяких директорів цих фіктивних фірм. Один із них стверджував, що «з цією владою домовимося». Також директори зізналися, що їх найняли за 200 доларів, щоб підписувати документи. Іншої участі в бізнесі не мали.

15:00

Заступник глави регламентного комітету Петро Пинзеник заявив, що до парламенту потрібно внести окремі подання про притягнення до відповідальності та арешт Онищенка. Він також додав, що чекає від Генпрокуратури аргументів про те, що слідство на пізній стадії, а арешт Онищенка – на часі.

15:15

Юрій Луценко запевняє, що Онищенка потрібно взяти під варту, тому що він може вплинути на свідків та знищити докази.

15:25

Нардеп Онищенко заявляє, що НАБУ та САП роблять із нього «цапа-відбувайла». Також він нагадав, що, згідно з презумпцією невинуватості, він не злочинець, а взагалі це має вирішити суд.

15:35

Адвокат Онищенка називає всі обвинувачення політичним фарсом. Вона також заявила, що подасть клопотання про надання доказів винуватості її підзахисного.

15:50

Секретар регламентного комітету Дмитро Лубінець заявив, що може порушити питання видалення адвоката Онищенка за двері. Він також запитав у Онищенка про його приймальню, за адресою якої розташовані офіси тих самих фіктивних фірм.

16:00

За словами Онищенка, це приймальня нардепа й незрозуміло, чому там проводився обшук. У відповідь на це генпрокурор Луценко заявив, що вона офіційно не зареєстрована. Крім того, Онищенко підтвердив, що маючи мандат депутата, мав частки у підприємствах.

16:05

Дмитро Лубінець каже, що підтримає подання на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності.

16:15

Луценко наголосив, що Онищенка потрібно притягувати до кримінальної відповідальності, й додав, що слідчі довели причетність депутата до фірм, які здійснювали махінації.

16:19

Адвокат Онищенка заявила, що не бачить доказів винуватості свого підзахисного.

16:35

Комітет пішов на п'ятнадцятихвилинну перерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: