Стало відомо, чому «партія Саакашвілі» розділилася на дві

Читать на русском
Так звана партія Саакашвілі розділилася на дві через невирішені питання всередині структури.
Володимир Федорін

Колишній головний редактор українського Forbes Володимир Федорін заявив, що так звана «партія Саакашвілі» розділилася на дві через невирішені питання всередині структури.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Як вважає Федорін, всередині «Руху за очищення» не змогли домовитися щодо трьох питань про майбутню партію.

«1. Питання лідерства, що впирається в питання внутрішньопартійної демократії. Наприклад, чи можуть існувати в партії групи, що мають право вето? 2. Питання правил. Наскільки докладними вони мають бути на цьому етапі? Чи можуть процедури, прописані дрібним шрифтом, заповнити дефіцит довіри? 3. Питання визначення мети. Ми створюємо нову партію для того, щоб перемогти та провести необхідні країні зміни, або для того, щоб шляхом консолідації «соціально» та «ідейно» близьких подолати п'ятивідсотковий бар'єр?», – зазначив екс-головред Forbes.

За його словами, ці питання можна узгодити на публічних дебатах двох майбутніх партій. Федорін впевнений, що після дебатів Україна отримає «єдину проєвропейську партію».

Нагадаємо, раніше колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе анонсував створення в Україні нової політичної партії, до якої вже увійшли нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак, екс-головний редактор українського Forbes Володимир Федорін і колишній заступник генпрокурора Віталій Касько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: