Бойовики спростували інформацію про націоналізацію в ОРДЛО

Читать на русском
З ініціативи української сторони на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка запланована на 13 липня, учасники засідання мають обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

За підсумками зустрічі в Мінську представниками бойовиків було заблоковане питання обміну заручниками, але вони спростували інформацію про націоналізацію майна України на непідконтрольних територіях країни.

Про це, підбиваючи підсумки сьогоднішньої зустрічі в Мінську, повідомила в своєму Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформує «Слово і Діло».

«Звільнення заручників заблоковано. Сім'ям надходить інформація про те, що їхніх рідних перевели з будівлі Донецького СБУ до приміщення СІЗО», – пише вона.

Підгрупа з економічних питань попросила представників ОРДЛО дати роз'яснення щодо «закону про націоналізацію» на непідконтрольних територіях, інформація про який з'явилася в деяких медіа.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«В ході дискусії представники ОБСЄ та Росії погодилися з тим, що такі дії є незаконними й суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДЛО повідомив, що інформація про так звану «націоналізацію» не відповідає дійсності», – інформує Оліфер.

З ініціативи української сторони на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка запланована на 13 липня, учасники засіданнямають обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

Нагадаємо, що виконання в повному обсязі блоку з безпеки є ключовою умовою для подальшого прогресу у вирішенні політичних, соціальних і гуманітарних питань.

Раніше заявлялося, що результати моніторингу режиму дотримання тиші та виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: