Порошенко спростував чутки про швидкі вибори на Донбасі

Читать на русском
В перелік умов щодо децентралізації також входить наявність прогресу у звільненні українських в'язнів, в тому числі політичних.

Зміни Конституції України в частині децентралізації не будуть прийняті до тих пір, поки Російська Федерація не виконає свою частину мінських угод.

Про це сказав президент України Петро Порошенко у Верховній Раді сьогодні, 28 червня, передає «Слово і Діло».

«Тільки при дотриманні умов я буду готовий звернутися до Верховної Ради, щоб децентралізацію проголосували в другому читанні. Це станеться не сьогодні, не завтра і не 4 липня, як тут розпускають чутки, а коли будуть виконані чіткі попередні умови», – запевнив президент Порошенко.

За його словами, серед умов виборів в зоні АТО має встановитися режим повного припинення вогню, країна-агресор повинна вивести свої війська з Донбасу, ОБСЄ – отримати доступ до всієї неконтрольованої України території та встановити моніторинг неконтрольованої частини кордону, а також розмістити в зоні АТО поліцейську місію.

Він також додав, що в перелік умов щодо децентралізації також входить наявність прогресу у звільненні українських в'язнів, в тому числі політичних.

«Місцеві вибори – не під дулом бойовиків, а по нашому українському закону», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що 31 серпня 2015 року парламент схвалив децентралізацію в першому читанні.

Як раніше повідомлялося, РФ тисне на Україну щодо проведення виборів на окупованих територіях різними методами, в тому числі і шляхом військової ескалації.

Нагадаємо, що результати моніторингу режиму дотримання тиші і виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: