Українці визначилися з зовнішніми загрозами – опитування

Читать на русском
Росія в абсолютних лідерах в переліку держав, які українці вважають вороже налаштованими стосовно України.

Дві третини українців назвали Росію найбільш ворожою державою щодо України.

Це результат був отриманий в ході соціологічного опитування, проведеного Українським Інститутом Майбутнього 17-31 травня 2016 року, передає «Слово і Діло».

Опитування показало, що Росія в абсолютних лідерах в переліку держав, які українці вважають вороже налаштованими стосовно України. Таких виявилося 62,3%. На другому місці в списках ворогів виявилися США – 5,8%.

Відзначається, що всі інші держави, яких українці бачать в колі ворогів, окремо не набрали й більше одного відсотка.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що в разі активізації російських військ на сході України буде введено воєнний станСказано 14 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також 27,3% респондентів не змогли визначитися з відповіддю. Всього респонденти могли вказати три країни.

Відзначимо, що всього було опитано 2000 респондентів – жителів України з дотриманням квотності за регіональною, віковою принципам. Похибка вибірки становить 2,3%. Опитування було проведено з 17 по 31 травня.

Довідка: Український Інститут Майбутнього був створений в травні 2016 року політтехнологом Тарасом Березовця, народними депутатами Антоном Геращенко і Олексієм Скрипником, бізнесменом Ігорем Ліски, керівником аналітичної групи Amelin Strategy Анатолієм Амеліним і шеф-редактором «Хвилі» Юрієм Романенко.

Нагадаємо, Росія посилює військову базу в місті Клинці Брянської області (РФ) в рамках можливого майбутнього протистояння з Україною.

Раніше стало відомо, що Росія готує ще кілька військових баз на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: