Карта АТО: ситуація на сході України на 28 червня

Читать на русском

Ситуація на Донбасі 27 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Обстріли російськими окупаційними військами позицій ВСУ тривають. За минулу добу зафіксовано 71 випадок відкриття вогню. На Маріупольському напрямку їх було 46, на Донецькому – 19 і 6 – на Луганському.

Напрями

«Пальма першості» по загостренню цього разу перейшла до Широкино під Маріуполем. Тут зафіксовано 15 обстрілів опорних пунктів з усіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а з 20:00 до 21:00 російські окупанти тричі били з САУ.

Також неспокійно було недалеко від Мар'їнки, Красногоровки, Чермалику, Лебединського та Водяного, де до обстрілу наших опорних пунктів ворог застосував міномети. За українським позиціям неподалік Новотроїцького, Старогнатівки, Павлопіля і Талаківки противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем. З території тимчасово окупованого Докучаєвська російські окупанти обстрілювали позиції ВС України поблизу Новотроїцького з самохідних артустановок калібру 122 мм.

Вогонь на себе пряли укріплення під Донецьком. З автоматичної стрілецької зброї і автоматичних гранатометів були обстріляні зміцнення неподалік Троїцького, Зайцевого, Майорська і Луганського, а поруч з н.п. Дослідне, Піски і Кірове – з мінометів калібру 82 мм. Для обстрілів захисників Авдіївки ворог використовував кулемети, автоматичні гранатомети і важкі міномети.

На Луганщині окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу Сокільників, а поруч з Орєхово – із зенітної установки. Крім того, з кулеметів і автоматичних гранатометів противник намагався потрапити по наших позиціях неподалік Новоалександровки і Попасній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: