Прем'єр Нідерландів підніме українське питання на саміті ЄС

Читать на русском
Саміт ЄС 28-29 червня в Брюсселі обговорить наслідки референдуму в Великобританії щодо виходу з ЄС, а також референдуму в Нідерландах про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Як повідомляється, учасники саміту ЄС в Брюсселі, який відбудеться 27-28 червня, обговорять результати референдуму в Великобританії про вихід з ЄС, а також референдуму в Нідерландах про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

Фактично, це буде перше засідання без Великобританії, де лідери обговорять так званий процес розлучення і майбутнє 27 членів ЄС.

Відомо, що крім Brexit, наступних кроків і наслідків прем'єр-міністр Нідерландів ініціював обговорити українське питання, щодо референдуму, який раніше пройшов у Нідерландах по ратифікації Угоди про асоціацію.

«Саміт буде тим місцем, де почнеться процес розв'язання занепокоєнь, які були висловлені під час референдуму», - підкреслив чиновник.

Як відомо, за результатами Референдуму, який пройшов в квітні згідно з даними виборчої ради, «ні» асоціації з Україною сказав 61% жителів країни, які прийшли на голосування.

Підтримали України майже 1,6 млн виборців.

Додамо, що це означає, що уряд повинен переглянути закон. Результати консультативного референдуму не є обов'язковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: