МН17: РФ не тільки приховує злочинців від покарання, але і чітко вказує на замовника – Єльченко

Читать на русском
Питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у авіакатастрофі малайзійського літака МН-17 буде повторно підніматися на сесії Генасамблеї ООН з вересня.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що з боку Нідерландів затягування процесу проведення слідства у кримінальній справі немає.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Я думаю, що протягом осені будуть опубліковані вже всі звіти, які були обіцяні. Ми тоді знову сядемо тут в Нью-Йорку і подивимося, що будемо робити далі. Я думаю, що в рамках наступної сесії Генасамблеї, тобто з вересня цього року, ми знову будемо цим питанням займатися», - заявив Єльченко.

Як повідомив він, переговори йдуть постійно і зараз все зводиться до того, що необхідно отримати якусь думку з столиць, після цього можна робити другий крок в ООН.

Крім того, дипломат заявив, що ідея створення міжнародного трибуналу над винуватцями авіакатастрофи через ООН залишається на порядку денному, але має низькі шанси.

«Щоб прийняти таку резолюцію в Генеральній Асамблеї, треба дуже серйозно попрацювати, оскільки для цього потрібно дві третини голосів. І більш того, навіть якщо така резолюція буде схвалена, вона не буде обов'язковою для виконання. Тобто в ідеалі потрібна резолюція Ради Безпеки. Але можна абсолютно чітко передбачити результат - такий, як був рік назад», - пояснив Єльченко.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

На його погляд, торпедуючи ідею створення міжнародного трибуналу, Росія не тільки приховує злочинців від покарання, але і чітко вказує на замовника цього жахливого теракту.

Нагадаємо, що в травні команда Bellingcat опублікувала новий звіт, в якому встановила, що малайзійський «Боїнг» був збитий «буком» з номером 332, який числиться в 53-й бригаді ВС РФ.

У Кремлі відреагували на нову доповідь, заявивши, що не знають, «наскільки правдоподібною може бути інформація».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: