Мер Ізмаїла розповів про ситуацію в місті

Читать на русском
Епідеміологічна ситуація в Ізмаїлі у нормі, режим надзвичайної ситуації буде скасований 28 червня.
Андрій Абрамченко

Епідеміологічна ситуація в Ізмаїлі у нормі, режим надзвичайної ситуації буде скасований 28 червня.

Про це у Facebook повідомив міський голова Андрій Абрамченко, пише «Слово і Діло».

Рішення скасувати НС у місті було прийнято за підсумками візиту до Ізмаїлу в.о. міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського і головного санітарного лікаря Святослава Протаса.

«Святослав Протас підтвердив, що надзвичайна ситуація буде скасована 28 червня – після проведення комісійних перевірок всіх об'єктів громадського харчування і ринків, щоб не допустити розвитку інфекції побутовим шляхом», – уточнив Абрамченко.

В Одеській області спалах кишкової інфекції: понад 200 людей у лікарняхВ місті Ізмаїл Одеської області люди масово захворіли на кишкову інфекцію, джерело зараження поки невідоме.

Результати аналізів проб води з комунальних свердловин, звідки вода подається у місто, не показали наявності вірусу, який став причиною отруєння понад 700 жителів.

Чи немає вірусу у водопровідних мережах, стане відомо протягом кількох днів. «До цього вода з мережі придатна для вживання – після її обов'язкового кип'ятіння», – попередив мер Ізмаїла.

І тим не менш, до лікарень міста досі надходять жителі з очевидними симптомами отруєння. Зокрема, сьогодні зі скаргами на високу температуру, нудоту і розлад шлунка звернулися п'ятеро осіб, четверо з них – діти.

Головною причиною масового отруєння жителів Ізмаїла став, імовірно, ротавірус у водопровідній воді – напередодні спалаху захворювань у місті пройшли сильні зливи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: