Україна і Польща зміцнюють відносини в сфері безпеки

Читать на русском
Після цього розпочалася зустріч делегацій Верховної Ради України і Сейму Польщі в розширеному форматі.

Спікери парламентів України і Польщі Андрій Парубій та Марек Кухчінскій відзначили серйозну перспективу розширення співробітництва країн карпатського регіону в сфері економіки, транзиту і безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Ми прийшли до спільного розуміння, що бачимо велику перспективу розширення міжрегіонального співробітництва. Є великий потенціал економічний, транзитний, в питаннях безпеки», – розповів Парубій на полях Форуму місцевого розвитку в м. Трускавець Львівської області.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій запевнив, що звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму для України буде позитивнимСказано 17 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Після цього розпочалася зустріч делегацій Верховної Ради України і Сейму Польщі в розширеному форматі.

Нагадаємо, що Кухчінскій запропонував сформувати міжпарламентську асамблею в форматі чотирьох країн Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) і ще двох сусідніх країн Карпатського регіону – Румунії та України.

Як раніше повідомлялося, фахівці газотранспортних операторів України та Польщі розпочали підготовку проекту з'єднання (будівництво інтерконнектора) газотранспортних систем двох країн з перспективним введенням в комерційну експлуатацію в 2020 році.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 63 обіцянок Андрія Парубія, 30 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 48%. З повним переліком обіцянок спікера ВР можна ознайомитися на сторінці.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: