Україна готується до монетизації субсидій

Читать на русском
Мета проекту – змусити населення заощаджувати допомогу держави. Але в масштабах країни проект запрацює не раніше 2017 року.
Ігор Насалик

Уряд України готується видавати субсидію за комунальні послуги в грошовому вираженні, маючи за мету економію допомоги держави.

До цього проекту пропонується залучити державний «Ощадбанк», заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Суть у тому, що на картці «Ощадбанку» знаходиться вся субсидія, людина може розраховуватися цією карткою тільки за тепло та інші компослуги, які покриває субсидія. Під кінець отопсезона гроші, які залишилися на картці, людина зможе зняти готівкою і використовувати на свій розсуд», – пояснює міністр.

Зараз готується пілотний запуск монетизації субсидій в Калуші (Івано-Франківська область), де в минулому Ігор Насалик обіймав посаду мера міста.

Мета проекту – змусити населення заощаджувати допомогу держави. Але в масштабах країни проект запрацює не раніше 2017 року.

За словами Насалика, ідею підтримали Мінсоцполітики та Мінрегіон. Терміни і остаточний механізм роботи експерименту ще обговорюються.

Експертне співтовариство в цілому підтримує ініціативу уряду

Як раніше повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає існуючу в Україні систему надання житлових субсидій неефективною і закликає її монетизувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: