Справи 4 учасників інциденту в Мукачеві нарешті передані до суду

Читать на русском
Обвинувальний акт проти 4 учасників Правого сектора, що брали участь у перестрілці в Мукачеві минулого року, передані до суду.

Головне слідче управління та Департамент процесуального керівництва Генеральної прокуратури України завершили досудове слідство та направили до суду обвинувальний акт щодо чотирьох представників ДУК «Правий сектор», підозрюваних у скоєнні терористичного акту в липні 2015 року в Мукачеві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 24.06.2016 завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо чотирьох представників ДУК ВПР «Правий сектор», які упродовж 2014-2015 років у складі банди вчинили низку особливо тяжких та тяжких злочинів, у тому числі 11.07.2015 – терористичний акт у м. Мукачево, що спричинив загибель людини, та інших злочинів на території Львівської та Закарпатської областей», – говориться в повідомленні Генпрокуратури.

Балога: корупціонери з Одеської митниці тікають на ЗакарпатськуНардеп Віктор Балога заявив, що після початку реформи на Одеській митниці місцеві корупціонери тікають на Закарпаття.

Дії підозрюваних кваліфікуються як такі правопорушення: терористичний акт за попередньою змовою, погроза вбивством із застосуванням вогнепальної зброї і вибухівки, блокування транспортних комунікацій, умисне заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям під час виконання службових обов’язків, умисне пошкодження майна, незаконне носіння і зберігання зброї та інше.

Ще стосовно 5 осіб, що проходять за цією ж справою, досудове слідство триває.

Нагадаємо, перестрілка за участю людей, наближених до місцевого народного депутата Михайла Ланя, бійців «Правого сектору» та міліції сталася в Мукачевому 11 липня минулого року. Правоохоронці невдовзі заявили, що ключовою особою в цьому інциденті є командир Закарпатського батальйону ДУК Роман Стойка. Із 17 серпня він оголошений у розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: