ГПУ: Інтерпол майже рік відмовчується про оголошення Януковича в розшук

Читать на русском
Міжнародна кримінальна поліція ігнорує запити української сторони щодо Януковича вже рік, і це нонсенс, вважає начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.
Віктор ЯнуковичФото: ukrafoto.com

Міжнародна організація кримінальної поліції Інтерпол уже 11 місяців не надає відповіді Генеральній прокуратурі України на прохання про оголошення екс-президента Віктора Януковича в міжнародний розшук.

Про це в інтерв’ю «ЕспресоTV» розказав начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає «Слово і Діло».

«Є ситуації, коли Інтерпол просто упродовж тривалого часу не надає відповіді на наше прохання оголосити фігурантів проваджень у міжнародний розшук. Наприклад, у провадженнях за підозрою Януковича В. Ф. щодо заволодіння Межигірям, Сухолуччям Інтерпол упродовж 11 місяців просто не дає відповіді, чи оголошують його в міжнародний розшук чи ні. Це нонсенс», – висловив обурення Горбатюк, зазначивши, що стосовно співучасників Януковича досудове слідство завершене, обвинувальний акт спрямований до суду.

У Генпрокуратурі назвали причину обшуків у чиновників режиму ЯнуковичаПрокурор ГПУ Ольга Кориняк заявила, що в рамках досудового розслідування майданівських справ проводяться обшуки на 8 об'єктах.

Відповідаючи на запитання про справу Віри Ульянченко, голови секретаріату Віктора Ющенка та екс-губернатора Київської області, прокурор заявив, що їй повідомлено про підозру, слідство завершене й обвинувальний акт переданий у суд. Її також підозрюють у співучасті в незаконному заволодінні землею Віктором Януковичем.

Як уже писало «Слово і Діло», на початку червня в міжнародній організації Transparency International заявили про готовність допомогти Україні повернути гроші, вкрадені за режиму Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: