Великий переполох у європейському кварталі: що вирішила Шотландія?

Читать на русском
Уряд Шотландії шукає механізми, які б дозволили країні залишитися в ЄС всупереч рішенню Великобританії.

Уряд Шотландії має намір в терміновому порядку ініціювати діалог з офіційним Брюсселем для пошуку механізмів, які б дозволили країні залишитися у складі ЄС всупереч рішенню Великобританії.

Про це сьогодні, 25 червня заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Telegraph.

За її словами, уряд країни за допомогою інститутів Євросоюзу хоче вивчити всі можливі варіанти збереження членства в ЄС.

Хто підтримав вихід Британії з ЄС: дані за віковими категоріямиЗа вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу голосували в основному літні люди.

Оскільки Шотландія є частиною Сполученого Королівства, в уряді країни всерйоз задумалася щодо проведення чергового референдуму про незалежність від Великобританії. Нагадаємо, такий референдум вже проходив у 2014 році, однак тоді 55% шотландців не підтримали цю ідею.

Як відомо, вихід Великобританії з ЄС підтримали 52% виборців. За те, щоб залишитися в ЄС, переважно голосували в Лондоні та Шотландії. Найбільша кількість тих, хто голосував проти, живе на півночі Англії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: