Клімкін прокоментував заклик Бюро ПАРЄ скасувати санкції проти Росії

Читать на русском
Якщо ПАРЄ зніме санкції з Росії, це означатиме, що будь-яка країна може безкарно порушувати основоположні принципи європейської демократії.
Павло КлімкінФото: inforesist.org

Запропоноване Бюро ПАРЄ скасування санкцій проти Росії, що нібито необхідне для «продовження діалогу» з Москвою, підривають авторитет Асамблеї.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу зовнішньополітичного відомства.

«У відповідь на російську збройну агресію проти України, окупацію Автономної Республіки Крим та частини українського Донбасу, у 2014-2015 роках ПАРЄ показала лідерські якості та застосувала санкції до російської делегації. Росії було висунуто чіткий перелік вимог та визначено умови, за яких санкційне рішення може бути переглянуте. Чи виконала Росія ці вимоги? Ні. Чи визнала Росія свої помилки? Знову ні… За цих умов заклик Бюро ПАРЄ скасувати санкції для відновлення діалогу з Росією підриває авторитет усієї Асамблеї», – зазначив міністр.

Результати референдуму вплинуть на санкції проти РФ – МЗС ВеликобританіїРезультати референдуму про вихід Сполученого Королівства з ЄС можуть спровокувати ослаблення санкцій проти Росії.

Клімкін підкреслив, що з моменту запровадження санкцій російська делегація мала всі можливості для діалогу з іншими членами ПАРЄ, однак продовжувала спілкуватися мовою ультиматумів і показово ігнорувати заклики міжнародного співтовариства.

Глава українського МЗС констатував, що подальші поступки Росії означатимуть, що РФ, як і будь-яка держава, може безкарно порушувати основоположні принципи міжнародного права.

Нагадаємо, вчора народний депутат-представник України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв розповів, як Бюро ПАРЄ видало декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: