Експерт пояснив, чому Наливайченко взявся за розслідування офшорів представників влади

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Заяву в ГПУ зареєструють, але жодних результатів очікувати не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи інформацію про те, що суд зобов'язав ГПУ зареєструвати заяву колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка про причетність Ігоря Кононенка до відмивання грошей через офшори.

«Безумовно, Генпрокуратура зареєструє заяву, оскільки судове рішення зобов'язує це зробити, але, скоріш за все, ніхто нічого розслідувати не буде. Через деякий час ГПУ може закрити справу через відсутність складу злочину або з будь-яким іншим формулюванням і формальною відпискою», – вважає Петренко.

На його думку, такі дії Наливайченка говорять про те, що в Україні неофіційно стартує виборча кампанія, розрахована на дострокові парламентські вибори.

Хроніки Наливайченка: за що «пішли» голову СБУВерховна Рада підтримала проект постанови Президента «Про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України». За відставку Наливайченка проголосували 248 нардепів. Тимчасовим главою СБУ призначено «людину Порошенка» Василя Грицака.

«Це політичні маневри Наливайченка, щоб бути присутнім у ЗМІ, й він буде «кошмарити» владу за конкретними епізодами, які водночас є цікавими для населення. Цілком імовірно, що в Наливайченка та Тимошенко є певна стратегія спільної діяльності», – аналізує експерт.

Водночас, за його словами, влада вже доволі жорстко реагує на можливих опонентів.

«Яскравий приклад – справа Онищенка. Ні для кого не секрет, що він є одним із спонсорів «Батьківщини». Тому це спроба максимально обмежити доступ до ресурсів фракції, яка набирає рейтинг і може скласти конкуренцію владі», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Нагадаємо, в лютому Юлія Тимошенко заявила, що для країни життєво необхідним є новий технократичний уряд, тому «Батьківщина» та екс-глава СБУ Валентин Наливайченко мають намір об'єднати свої команди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: