В ЄС обговорять майбутнє без Великобританії

Читать на русском
Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що наступного тижня лідери країн-членів Європейського Союзу проведуть зустріч через результати референдуму у Великобританії.

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що наступного тижня лідери країн-членів Європейського Союзу проведуть зустріч за результатами референдуму у Великобританії.

Про це він повідомив на брифінгу в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

За його словами, лідери всіх країн-членів ЄС зберуться 28-29 червня на саміті для обговорення майбутнього Союзу без Великобританії.

«Сьогодні від імені 27 лідерів я можу сказати, що ми маємо твердий намір зберегти нашу єдність як 27», – заявив Туск.

МЗС України відреагувало на BrexitРезультати референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу свідчать про наявність серйозних викликів для Європейського Союзу.

Він також застеріг від «істеричних» реакцій на тлі виходу Великобританії зі складу ЄС. Туск додав, що це «історичний момент», але аж ніяк не момент для істерики.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала «переломним моментом в Європі» результат референдуму щодо виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Нагадаємо, зранку стало відомо, що на британському референдумі щодо членства в ЄС більшість підтримала ідею виходу зі складу Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: