Обама відреагував на Brexit

Читать на русском
Обама нагадав про особливі відносини, які історично склалися між США та Сполученим Королівством, а також про відносини двох держав у рамках НАТО.
Девід Кемерон та Барак Обама

Вашингтон визнає результат референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу та висловив готовність зберегти особливі відносини як із Великобританією, так і з ЄС.

Про це йдеться в заяві президента США Барака Обами, повідомляє «Слово і Діло».

«Народ Сполученого Королівства висловився й ми поважаємо його рішення», – йдеться в заяві, оприлюдненій у п'ятницю, 24 червня.

Водночас Обама нагадав про особливі відносини, які історично склалися між США та Сполученим Королівством, а також про відносини двох держав у рамках НАТО.

«Членство Великобританії в НАТО залишається життєво важливим наріжним каменем зовнішньої політики США, політики в сфері безпеки та економіки», – наголошується в заяві.

Обама також вказав на особливий статус відносин між США та ЄС, які великою мірою сприяли «стабільності, стимулюванню економічного зростання, сприяли поширенню демократичних цінностей та ідеалів на континенті та за його межами».

МЗС України відреагувало на BrexitРезультати референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу свідчать про наявність серйозних викликів для Європейського Союзу.

Підкреслюється, що Великобританія та ЄС залишаться для США невід'ємними партнерами, навіть якщо Брюссель і Лондон почнуть переговори про зміну формату відносин між собою.

Нагадаємо, що сьогодні за вихід Великобританії зі складу Євросоюзу проголосували 51,9% виборців. За те, щоб залишитися в ЄС, проголосували 48,1%.

В результаті прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що до жовтня він піде у відставку, а Консервативна партія обере нового главу уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: