Україна відновила постачання електроенергії з РФ

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості запевнили, що імпорт не здійснювався, а були лише перетоки енергії.

Україна в п'ятницю отримала з РФ 600 МВт електричної потужності через виникнення в енергосистемі України дефіциту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Із 7 години сьогодні отримуємо 600 МВт техдопомоги з Росії. Необхідність виникла через відключення блоків АЕС», – розповіло джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Співрозмовник агентства додав, що імпорт не здійснювався, а були лише перетоки енергії.

Нагадаємо, що дефіцит електроенергії в ОЕС України виник через високі температури та масове включення кондиціонерів, а також планові ремонти низки блоків АЕС. В результаті було ухвалено рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС та навантаження київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що значно здорожчує виробництво електроенергії.

Як повідомлялося раніше, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу, що призвело до утворення дефіциту вугілля цих марок на складах ТЕС і може призвести до їх зупинки.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: