Команду Яценюка не варто виключати з політичних перегонів – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Рейтинг партії Яценюка на сьогодні є доволі низьким, але це зовсім не є підставою викреслювати команду екс-прем'єра з політикуму.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що 27-30 червня Арсеній Яценюк відвідає Вашингтон, де зустрінеться із Джозефом Байденом та проведе зустрічі з низкою міністрів і сенаторів.

«Вашингтон не був задоволений курсом реформ Кабміну Яценюка, але з іншого боку, у склады його уряду більшість міністрів були зовсім не його, й наскільки вони були керованими – також питання. Крім того, конституційна реформа не відбулася, ся влада в руках Президента й Вашингтон це розуміє», – міркує Лупова.

За її словами, те, що спочатку робилася ставка на двох – Порошенка та Яценюка, щоб створити певну противагу, – це факт, а на сьогоднішній день Вашингтон розуміє, що Україна близька до зосередження влади в одних руках.

Міклош порівняв уряди Яценюка та ГройсманаСпівголова Стратегічної групи радників із підтримки реформ в Україні вважає, що уряд технократів не здатен реально реформувати країну.

Крім того, як пояснила експерт, поїздка Яценюка говорить про те, що він продовжує зараз впливати не лише на процеси в Кабміні, про що також говорять деякі призначення людей із його команди.

«Ми вже бачили заяви соціологів про те, що рейтинг партії низький і непрохідний, але тим не менш Яценюк із «Народним фронтом» уже опинявся у ВР. Як діятиме його команда, сказати складно, але хоч хтось повинен намагатися скласти конкуренцію Президенту, протистояти тому результату, який ми зараз маємо», – проаналізувала Тетяна Лупова.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк обіймав посаду прем'єр-міністра України з 27 лютого 2014 року до 14 квітня нинішнього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: