Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити справу щодо офшорних компаній Порошенка

Читать на русском
До Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури та парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції були передані нові заяви про вчинення кримінального злочину.
Валентин Наливайченко

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генпрокуратуру порушити кримінальне провадження щодо офшорів, задовольнивши скаргу лідера руху «Справедливість» та екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

Про це політик написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Нам із командою вдалося домогтися рішення суду, який зобов'язав Генеральну прокуратуру почати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, в тому числі до використання ними для цього офшорів», – написав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що після обрання його Президентом перекриє всі офшориСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Наливайченка, він додатково передав до Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури та парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції нові заяви про вчинення кримінального злочину.

Справа стосується діяльності двох компаній – Kitromi Limited і Vincenz Limited, пов'язаних з офшором INTRACO Management Ltd (Британські Віргінські острови), який своєю чергою пов'язаний із депутатами від «Блоку Петра Порошенка».

Як повідомлялося раніше, 20 травня робоча група з питань підготовки антиофшорного законодавства надасть народним депутатам напрацьовані тексти законопроектів щодо виключення розмивання податкової бази в Україні.

Нагадаємо, що ще в квітні цього року кілька народних депутатів заявили про необхідність створення тимчасової слідчої комісії для розслідування справи про «панамські документи» Петра Порошенка.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки Валентина Наливайченка, 21 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 66%. Із повним переліком обіцянок екс-глави СБУ можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: