У Мінфіні підрахували, скільки ще громадян звернуться за субсидіями

Читать на русском
У 2017 році сума витрат на фінансування субсидій може зрости до 70-80 млрд грн з 35 млрд грн, які закладені в Держбюджеті 2015 року.
Олександр Данилюк

Міністерство фінансів України вважає, що кількість звернень за субсидіями до кінця 2016 року зросте на 27% або до 7 млн ​​осіб.

Про це під час Українського форуму з енергоефективності в Києві заявив глава відомства Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Минулого року в нас було 5,5 млн субсидіантів, цього року в нас може бути 7 млн ​​домогосподарств. Це половина всього населення», – сказав він.

Також у 2017 році сума витрат на фінансування субсидій може зрости до 70-80 млрд грн з 35 млрд грн, які закладені в Держбюджеті 2015 року.

За його словами, зростання кількості звернень є серйозним викликом для влади.

Що потрібно знати при оформленні субсидії: нові правилаПостановою Кабінету міністрів України від 27.04.2016 № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України» внесено суттєві зміни до порядку надання субсидій населенню.

«Звичайно ж, ця сума ще не остаточна, вона залежить від кількості звернень за субсидіями та від коригування формули субсидій, проте вона в будь-якому разі буде критичною для Бюджету», – сказав міністр фінансів.

Як повідомлялося раніше, Порошенко направив 5 млрд грн на субсидії.

Нагадаємо, що загальний обсяг субсидування в грошовому вираженні на оплату житлово-комунальних послуг в Україні в січні-квітні 2016 року досяг 2 млрд 65,8 млн грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 10 обіцянок Олександра Данилюка, 2 з яких він провалив, а решта 8 – перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра фінансів можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: