Політолог прокоментував гучні заяви Савченко

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Такі висловлювання Савченко дійсно певною мірою шкодять Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи риторику Надії Савченко, яка виступила за поетапне зняття санкцій із РФ за умови виконання «Мінська», та заявила, що надання Україні зброї може призвести до Третьої світової війни.

«Як першу, так і другу тезу важко оцінити та списати на просте нерозуміння ситуації. Річу тім, що якби такі висловлювання були разовими, то це можна було б розцінити як реальне нерозуміння. Але зараз це вже сумнівно», – констатував Палій.

Не виключено, що такі вислови є результатом певного впливу, можливо, навіть російських спецслужб.

Спочатку заяви про прямі переговори із Захарченком, потім – про зняття санкцій. Насправді, вже краще, коли вона мовчить.

Щодо тези про зброю, то, як пояснив політолог, у всьому світі наявність оборонної зброї навпаки була гарантом миру й Третя світова якраз не відбулася через те, що у країн Варшавського договору та НАТО була зброя.

Образ Савченко дуже легко ламається – експертПоліттехнолог прокоментувала підсумки переговорів Савченко та Порошенка, після яких нардеп заявила, що Президент працює на вищому щаблі, незважаючи на те, що фракція «Батьківщини» зараз веде критичну риторику на його адресу.

«Чому ж у випадку України має статися щось інше?», – наголосив він.

Щодо санкцій, то, безперечно, для України є вигідним максимальне виснаження РФ, тим паче, що санкції за Крим і так не є глобальними.

Також політолог припустив, що Савченко могла себе чимось зобов'язати, й у результаті вийшло так, як є.

Водночас на засіданні ПАРЄ Надія Савченко заявила, що нікому не бажає мати такого сусіда, як РФ, і заявила, що за спокій Європи Україна платить своєю кров'ю та життям своїх людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: